ASIAKASTARINAT

Kahden lapsen äidin tarina keskivartalon ja lantionpohjan kuntoutuksesta

Kiitos Sinulle luottamuksestasi ja rohkeudestasi kirjoittaa tarinasi julki, tiedän että se oli vaikeaa. Jutusta on poistettu paikkakunnat ja vuosiluvut asiakkaan yksityisyyden turvaamiseksi. 

Mietin tosi pitkään, viitsinkö kirjoittaa auki tarinaani, kun tuntuu että maailmassa on suurempiakin murheita kuin minun vartaloni, mutta päätin kuitenkin kertoa omista kokemuksistani jotta joku muukin ymmärtäisi ettei ole ainoa. Ja Sara aina sanoo ettei menneisyydelle kuitenkaan mahda mitään.

*Kuvituskuva
*Kuvituskuva

 
Jätimme mieheni kanssa vauvanhankintakeskustelun aika myöhäiselle iälle (tai tätä sain kuulla terveydenhuollossa), koska tapasimme kun olimme kolmekymppisiä, ja kummallakin oli töissä melkoisen kiire. Kun päätimme sitten tehdä vauvan, kävi ilmi, ettei se onnistukaan aivan noin vain. Lyhyesti kerrottuna suunniteltu vauvavuosi kaatui kahdesti, eli sain kaksi keskenmenoa kahden vuoden sisällä, "onneksi" raskaudet olivat vasta varhaisessa vaiheessa, mutta totta kai molemmissa tapauksissa tuntui siltä, että vika oli minussa, aivan sama mitä sanottiin. Koin tietysti että minua syytettiin vanhuudesta ja stressistä ja mitä näitä nyt on, googlaaminen ei ainakaan auttanut asiaa.

 
Lopulta kuitenkin raskaus jatkui, ja tilanne alkoi näyttää valoisammalta-uskalsin jo ensin katsella ja sitten hankkia vauvan tarvikkeita, sisustaa kotiamme hiukan uudelleen ja haaveilla vauva-arjesta. Minulla oli tuntemuksia ja kipuja joita pelästyin niin paljon että menin alussa päivystykseen, jossa kehotettiin vain rauhoittumaan ja vähentämään työtaakkaa. Teen töitä lähinnä päälläni eli istun koneen ääressä, joten minusta tuollainen kommentointi oli hiukan outoa, ja kun yritin vähentää työntekoa, aloin stressata siitä etteivät työt etene ja ahdistuin.

 
Raskaus kuitenkin jatkui ja vatsa kasvoi ja siitä olin onnellinen. Jätin kaikki liikuntaharrastukseni pois varmuuden vuoksi, koska minulle suositeltiin lepoa neuvolan toimesta. En voinut erityisen hyvin raskausaikana, varsinkaan alussa, mutta kestin sen koska vauva oli erittäin haluttu ja minulla oli sellainen käsitys, että se kuuluu raskauteen. Sain vinkkejä raskausdiabeteksen välttämiseen, ja tietysti ystäväni joilla oli jo lapsia, neuvoivat parhaansa mukaan, vaikken edes neuvoja aina pyytänyt. Noudatin varmuuden vuoksi neuvolan antamaa ruokavaliota ja lepäsin, vaikka koin, että tarvitsisin mieluummin liikettä. En uskaltanut liikkua, ettei vauvalle kävisi mitään pahaa. Kun vatsa oli jo melko suuri kokooni nähden (olen aina ollut hoikka ja pituuskin on alle 160cm), aloin kärsiä päivittäisestä selkäkivusta, ja oudosti myös ensin käsivarsien puutumisesta ja sitten koneella kirjoittaminenkin sattui. Aamuisin ja jopa öisin herätessäni käteni olivat aivan tunnottomat, kuin olisin nukkunut niiden päällä. Närästystä, hengästymistä, mitä näitä nyt oli-jotenkin erityisen paljon jäi kaivelemaan mieheni heittämä "Sun perse on hävinnyt!" -kommentti, muutenkin **tutti koko ajan ja tyyppi vaan kettuilee, kokeilisi itse olla edes päivän raskaana, synnytyksestä nyt puhumattakaan! Pelkät liitoskivut olivat aivan helvetistä kotoisin. Kuten myös kusipää mieheni.

 
Vauva oli tärkein, ajattelin että kun raskaus on sitten onnellisesti täysiaikaisena ohi, kehoni palautuu ennalleen, niinhän kaikille muillekin on käynyt. En halunnut riskeerata yhtään mitään, saatikka lähteä salille kyykkäämään jotta mieheni hiljenisi.

 
Synnytyksen lähestyessä minulle suositeltiin vauvan asennon ja kapean lantioni vuoksi suunniteltua sektiota, mutta kun olin jo kauan sitten jutellut aiheesta äitini kanssa, joka synnytti kaikki lapsensa alateitse, kieltäydyin. Olin päättänyt hoitaa homman kunnialla loppuun saakka, ja luin monesta paikasta että sektio ei ole oikea synnytys ja vauva jää jostain paitsi jos ei pääse syntymään luonnollisesti. Minähän en ollut koskaan oikeasti synnyttänyt valmista vauvaa joten halusin tehdä kaiken oikein.

 
Synnytys kesti todella kauan, ikuisuuden (oikeasti kuulemma noin 20 tuntia joka ei kuulemma ole edes kauaa), en muista siitä juuri mitään, koska suostuin yllättäen jossain kohtaa puudutukseen ja lääkkeisiin, kipu oli aivan infernaalinen ja kesti KAUAN. En varsinaisesti halua ajatella koko asiaa enää, sanottakoon vaikka että repeytymisiltä ei vältytty. Pääasia kuitenkin oli vauva-hän oli terve, hiukan pienempi kuin oli sanottu, eli ihan normaali noin 3600g ja 50cm, mutta hän oli hiukan hankalassa asennossa syntyessään eivätkä paikkani ihan riittäneet kestämään synnytystä. No, kaikki tämä tietysti kuuluu raskauteen ja synnyttämiseen, näin kätilö sanoi.


Kun olin sairaalassa menossa ensimmäistä kertaa vessaan synnytyksen jälkeen, kauhistuin-en tahtonut päästä itsekseni ylös sängystä enkä kävelemään parin metrin matkaa ilman tukea. Vessassa kauhistuin vielä enemmän, jalkovälissäni näkyi jotain mitä ei aiemmin siellä ollut, jotain punaista kudosta. Tämä kuulemma oli emättimen laskeumaa, joka kuuluu vaikeaan synnytykseen. No, mutta vauva oli kunnossa, josta olin ja olen kiitollinen, tietenkin. Minun tuli vain hyväksyä se että sillä on vaikutuksia kehooni.

 
Vauva-arki meni kuin sumussa, onneksi hän nukkui ihan hyvin eli parikin tuntia putkeen. Alapääni oli niin kipeä että aloin pelätä juomista ja syömistä (ulostamisesta en haluaisi edes puhua mutta pakkohan sekin on mainita että tuntui etten saanut suolta tyhjäksi, vaan minun piti ÄLÄ LUE JOS VOIT HELPOSTI PAHOIN painaa emättimen, joka oli todella kipeä, aivan riekaleina, kautta painaa uloste ulos. Kun en juonut, en voinut imettää. Kun join ja väkisin söin, olin vaikeuksissa vessassa tai varsinkin jos vessaa ei ollut näköpiirissä. En uskaltanut lähteä kauhean kauas kotoa, koska minulla piti olla aina rauhallinen vessa lähellä.


Jälkitarkastuksessa lääkäri totesi kaiken olevan ihan normaalia ja kehotti olemaan onnellinen kun vauva on terve.


*Kuvituskuva
*Kuvituskuva


Normaalia oli siis se, että jos menin kontalleni tai jopa kumarruin tai yritin imettää tai nukkua kyljelläni, vatsassa navan yläpuolella mutta ihon alla olevasta aukosta tuli jotain pihalle (lääkäri sanoi että "Työnnät sen vain takaisin), normaalia oli että emättimeni oli vähän kehon ULKOPUOLELLA, normaalia oli etten voinut ulostaa kunnolla, ulkonäöstä nyt puhumattakaan. Minulla diagnosoitiin synnytyksen jälkeinen masennus kun yritin käydä kertomassa näistä ongelmistani jotka tuli hyväksyä. Tämä sai minut raivon partaalle, jos joskus olinkin masentunut niin keskenmenojeni jälkeen, en nyt ainakaan siksi että vauvani on syntynyt, olemassa ja elossa!


En voinut ymmärtää miten minulle on käynyt näin, olenhan aina pitänyt itsestäni huolta ja liikunta on aina ollut minulle henkireikä. Luulin että kroppani kestäisi raskauden kuin vettä vain, tai oikeastaan ajattelin tietysti sitä että raskaus kestäisi, en tajunnut että minulle voisi käydä jotain tällaista.

 
Asiasta ei voinut oikein puhua kenellekään tuttavalleni koska a) vauva on hengissä B) olin hoikka ja hyvännäköinen (HAH!) joten mitä minä valitan, kun jotkut toiset taas ovat lihavia sen lisäksi että heillä on löysä ja toimimaton keskivartalo. Kävin äitiysfysioterapeutilla jota joku suositteli, mutta se nyt oli lähinnä kallis vitsi, fysioterapeutilla itsellään oli pyöreä vatsa ja erkauma ja hänkin sanoi "ettei sille oikeastaan tarvitse tehdä mitään, koska se kuuluu asiaan", lantionpohjasta katsoi jotain ultralla että on laskeuma, ei kyllä näyttänyt kuvaa minulle, ja antoi jotain monisteita. En tuntenut mitään tapahtuvan käynnin aikana, enkä seuraavankaan käynnin aikana joten aika epätoivoinen olo siitä jäi. Ei kiinnostanut pimpinpuristelut kun ainoa tunne siitä koko alueesta oli kipu ja kelvottomuus.

 
Päätin lopulta ottaa yhteyttä yksityiseen plastiikkakirurgiseen sairaalaan, joka on erikoistunut juuri vatsan alueen korjausleikkauksiin. Sainkin ajan melko pikaisesti, ja minut otti vastaan sairaanhoitaja, joka oli jo hiukan kypsemmässä iässä oleva nainen, ilmeisesti paikan omistaja, todella miellyttävä ja rauhallinen, kun itse olin lähinnä hysteerinen. Hän kuunteli asiaani, tarkasteli vatsaani ja oli myötämielinen, ja mietinkin siinä että nyt lopultakin saisin apua kaikkiin vaivoihini vaikka se tietysti maksaakin lähemmäs 10 000 euroa, jota varten olin jo laskenut ottavani rahoituksen, jota kyseinen sairaala leikkausmaksuihin tarjosi.


Kauhukseni hän kuitenkin kertoi, etteivät he suostu leikkaamaan naisia, jotka vielä imettävät, koska lopputulos ei olisi kuitenkaan halutun lainen hormonaalisista syistä.

 En ollut uskoa korviani, minä tarjosin heille rahaa palvelusta jota he myivät eikä hän suostunut ottamaan minua potilaaksi! Hän rauhoitteli minua ja suositteli vielä yhtä henkilöä avukseni, ei fysioterapeuttia vaan sellaista henkilöä, joka oikeasti ymmärtää kehon toimintaa ja toimimattomuutta ja tietää kuinka sen saa kuntoon. Sain tämän tyypin yhteystiedot ja kehotuksen olla yhteydessä joskus VUODEN päästä jos leikkaushoito tuntuisi vielä ajankohtaiselta.


Usko kuntoutumiseen oli tässä kohtaa about nolla mutta vihoissani päätin soittaa tälle "asiantuntijalle" saman tien kun lähdin pettyneenä kotiin päin. Hän vastasi ja kuunteli vuodatustani rauhassa, kysellen kaikenlaista sellaista, mitä kukaan muu ei ollut edes arvannut kysyä, ja kertoi pintapuolisesti, kuinka hänen mielestään tällaiset haasteet voitaisiin selättää. Tästä hiukan hämmästyneenä sovin hänen kanssaan tapaamisen, jonka hän vieläpä kertoi olevan omista syistään maksuton-melko erikoista kun olin jo maksanut yli tuhat euroa sellaisista vastaanotoista, joista ei jäänyt muuta käteen kuin paha mieli.


Sovimme tapaamisen ihan paikan päälle, vaikka en asukaan samalla paikkakunnalla.  Tarjolla oli myös etävastaanotto mutta halusin että hän todella näkee mistä on kysymys. Yllätyin ihan ensi siitä, että hän halusi keskustella asiastani vaikka olin jo lähettänyt taustatietoni, mutta keskustelun jatkuessa tajusin, että hän yrittää kertoa minulle, mistä vaivani johtuvat, ja miten niitä voitaisiin alkuun helpottaa ja sitten korjata kokonaan. Hän testasi erkaumani (noin 8 cm korkea ja leveimmältä kohdalta noin 5 cm) ja opetti kuinka voin tehdä sen itsekin  edistyksen toteamiseksi, superoksettavasti kädellä pitää koskettaa vatsaa mutta myöhemmin pystyin jo tekemään sen itsekin.

Piirroksia, kuvia, hän näytti myös juttuja tekemällä itse niitä omalla kehollaan, ja kuvasi minua tekemässä liikkeitä, joiden ajattelin olevan minulle todella helppoja. Olin aivan mind blown koska kukaan ei ollut kertonut jalkojen ja käsivarsien asentojen liikuttavan keskivartaloa ja lantionpohjaa! Kun itse siinä kokeilin vaikka vetää lapoja alas hänen ohjeillaan, oikeasti TUNSIN miten keskivartaloni reagoi, pitkästä aikaa!


*Kuvituskuva
*KuvituskuvaTästä alkoi valmennussuhde, joka aikana olin ensin melkoisen liekeissä kun aivan selvästi sain lihaksia heräämään, jopa vieläkin kipeänä olleet ranteeni alkoivat parantua todella nopeasti, siis päivissä, niskasta nyt puhumattakaan. Välillä minulle tuli outoja kipuja outoihin paikkoihin, mutta sain aina selityksen, yleensä ennen kuin niitä edes tuli. Välillä tuntui ettei mitään tapahdu, että uurastan turhaan (treenasin siis ihan_joka_päivä, mutta lyhyen aikaa kerrallaan, näin oli kuulemma parempi kropan ja ihan arjen pyörittämisen kannalta), mutta kun minua sitten muistutettiin siitä, ettei jokin nyt jo ihan itsestään selvä liike ollut onnistunut alun perin ollenkaan, piristyin. 


Yritin ymmärtää sen faktan että jos jotain liikettä ei ole tehnyt tai jotain lihasta käyttänyt, se on ihan sama kun vaikka jalka olisi ollut kipsissä eikä toimi kunnolla kun kipsi otetaan pois.


Tämä tarina olisi pitänyt kirjoittaa jo vuosi sitten koska en enää muista kunnolla, miten epätoivoinen olin. En muista enää kunnolla, että minun piti ennen esimerkiksi painaa napaa ja sen yläpuolta sisään kädellä, enkä muista enää, että pahimmillaan minun piti maata kyljelläni vessan lattialla painelemassa itseäni sisältä päin, jos halusin ulostaa (tämä johtui kuulemma lantionpohjan takaosan spasmista joka oli jäänyt päälle synnytyksestä enkä ollut osannut sitä rentouttaa, kiitos siis tästäkin täysin järkeenkäyvästä tiedosta valmentajalle!). En enää muista miltä tuntui kun en tuntenut keskivartaloani enkä lantionpohjaani. Uskomatonta, miten nopeasti keho oikeasti korjaantuu kun sitä osaa korjata. Samalla korjautuvat myös ajatukset. Vähän hitaammin mutta kuitenkin.


Sen kuitenkin muistan että tämä kaikki vaikutti erääseen tosi tärkeään asiaan, eli toisen lapsen hankkimisen ajattelemiseen. Syyllistin itseäni siitä että pelkäsin menettäväni taas kehoni hallinnan ja ulkonäön, enkä sitä, että pelkäsin menettäväni taas vauvan.


Nyt olen kuitenkin jo kahden lapsen äiti, ja todella luottavainen oman kehoni suhteen-raskaus meni aivan eri tavalla, paljon paremmin, liikuin koko ajan ihan loppuun saakka sovelletuilla treeneillä, kipuja ei ollut käytännössä lainkaan, ja synnytys oli oikeasti helppo-kätilötkin sanoivat että osasin synnyttää todella hyvin :D Ai niin, se alapään  "laskeumakin" tai mikä se nyt sitten lopulta oli, hävisi alun perin kolmessa kuukaudessa treenien aloittamisen jälkeen eikä tullut takaisin kuin pariksi päiväksi toisen synnytyksen jälkeen.
Arpia vatsassa on, mutta ne hyväksyn koska minulla on kaksi tervettä lasta.


Leikkauksia ei siis tarvittu, ja olisin varmaankin nyt tullut katumaan varsinkin sitä, etten olisi ehkä koskaan saanut toista lasta jos olisin aikoinani mennyt johonkin toiseen plastiikkakirurgiseen sairaalaan, jossa leikkaus olisi suostuttu tekemään.

 
Kiitos ja valtavan lämmin suositus siis Saralle, treenit jatkuvat yhä vaikkemme enää niin usein näekään <3


Nainen, 41 vuotta

HANNAN TARINA

Hanna Gullichsen kävi valmennuksessani kaksosraskaudensa jälkeen, hänen kokemuksiaan löydät täältä. 

ELINAN TARINA 

Elina Hovinen kävi valmennuksessani noin vuoden ajan ja saimme valmennuksen päätökseen viime vuoden lopulla-tässä hänen yhteenvetonsa hänen kokemuksistaan valmennuksessani.

Lähes puolitoista vuotta sitten heräsin siihen ettei keskivartaloni toimi kuten pitäisi. Olin edellisen vuoden harjoitellut painonnostoa koko ajan vain suuremmilla painoilla ja tehnyt kaiken tämän puutteellisella keskivartalon hallinnalla. Ongelmia rupesi syntymään. Ongelmat konkretisoituivat, kun kehitys nostelussa pysähtyi. Lisäksi loikka- ja vetotreeneissä rupesi ilmaantumaan kiusallista lirahtelua...


MARJON TARINA

Marjo kävi valmennuksessani noin puoli vuotta, toiselta paikkakunnalta käsin. Hän kirjoitti rohkeasti oman tarinansa valaakseen uskoa muihin vastaavien ongelmien kanssa kamppaileviin. 

TÄSTÄ voit tarkistaa, onko sinullakin vatsalihasten erkauma. 


Olen turkulainen 31-vuotias yhden lapsen äiti. En ole aina ollut urheilullinen, mutta n. 5 vuoden ajan liikunta kuntosaliharjoittelun muodossa on ollut aktiivisena mukana elämässäni. Raskausajan kaksi ekaa kolmannesta pystyin tekemään kevennettyä treeniä ja odotusaika sujuikin hyvin lukuunottamatta viimeisen kolmanneksen aikaisia selkävaivoja ja puutumisen tunnetta ylävatsalla... 

KAISAN TARINA

Kaisa kävi valmennuksessani kolmisen kuukautta ja halusi kertoa tarinansa rohkaistaakseen muita vastaavien ongelmien kanssa kamppailevia naisia.

Olen 35-vuotias nelivuotiaan ja kahdeksankuisen pojan äiti. Treenasin runsaasti niin ennen raskauksia, helppojen raskauksien aikana, kuin niiden jälkeenkin. Toisen poikani synnyttyä päätin palkita itseni suositulla nettivalmennuksella ja treenata vartaloni kuntoon heti tammikuusta 2016 alkaen.

Jälkitarkastuksessa pyysin lääkäriä tarkistamaan vatsalihasteni tilanteen sillä silmällä, että parin viikon päästä aloittaisin rankan koko kropan treeniohjelman, jossa ei vatsalihasliikkeitä säästeltäisi... 

Lisää tarinoita somessa

PALAUTETTA ASIAKKAILTANI

Menin Saran valmennukseen tarkoituksena saada treenattua oikein synnytyksen/raskauden jälkeen. Olin jo treenannut salilla itsenäisesti mutta olin epävarma teenkö kropalleni hallaa. Sara teki minulle kuntotestin ja tarkkaili liikkeiden sujuvuutta. Kun epäkohdat löytyi alettiin treenaamaan liikkeillä mitkä sopivat minulle. 

Oli kiva kokeilla täysin uusia liikkeitä ja pidin tosi paljon Saran innovatiivisuudesta! Suosittelen Saran valmennuksia koska niissä ei tehdä aina sitä samaa mihin on tottunut. Sara on myös motivoiva ja suorasanainen :) 

Kirsi

38 vuotta

Olen aiemminkin käyttänyt personal training-palveluita, mutta Saran kanssa päästiin treeneissä ja lihaskunnon ja -koordinaation kehittymisessä nopeasti ihan uudelle tasolle. 

Sara omaa uskomattoman tietotaidon ihmisen fysiologiasta ja räätälöi treenit vastaamaan juuri asiakkaansa tarpeita ja tavoitteita. 

Erityiskiitos synnytyksen jälkeisen erkauman kuntouttamisesta. Treenit ovat tehokkaita, tykkään tosi paljon siitä että usein liikkeissä treenataan samaan aikaan useita lihasryhmiä. Saralla on pt:lle juuri sopivaa auktoriteetti ja lisäksi hän todella mukava, hauska ja räväkkä persoona. 

Suosittelen!

Sofia

Asiakkaana 3 vuotta 

Aloitin käymään Saralla neljä kuukautta sektion jälkeen ajatuksenani varmistaa, että toipuminen sektiosta sujuu hyvin. Raskaudesta ja sektiosta toipumisen lisäksi Saralla käyminen tarjosikin paljon odotettua enemmän: Sara mullisti tapani liikkua. Nyt 2 vuotta Saralla käyneenä en ole koskaan elämässäni voinut fyysisesti näin hyvin!  

Annika


Hakeuduin Saran valmennukseen sillä olin lukenut muutamasta blogista hyviä kokemuksia hänen äitiysvalmennuksestaan. Otimme äitiystäväni kanssa viiden kerran paketin jossa tavoitteena itselläni oli saada kropanhallinta takaisin jotta pääsisin takaisin kaipaamilleni tanssitunneille. Etenkin keskivartalon kunto ja erkauma mietitytti, sillä aloittaessamme Saran kanssa tuntui että keskivartalon hallintani oli täysin hukassa enkä oikein uskaltanut urheilla kovemmin mitään sillä pelkäsin että rikon kroppani peruuttamattomasti.

Saralla on mieletön tietämys kehon fysiologiasta ja tunnin treeni oli joka kerta tehokas setti josta saimme aina valtavat määrät kotiliikkeitä tehtäväksi. Treenit oli jaettu kahden kuukauden ajalle, ja parasta oli huomata että kun kotiliikkeitä teki ahkerasti niin kehittymistä tapahtui selvästi - Sara myös joka kerta selitti asiat tarkkaan ja pieteetillä niin että ymmärsimme mitä kehossa tapahtuu ja miten erkauman kanssa voi liikkua.
Hienoa oli myös se että studiolle sai tulla vauvan kanssa ja meilläkin treenit oli välillä melko vauhdikkaita kahden konttaavan pojan kanssa mutta Saralla oli mahtava ote vauvojen kanssa kommunikointiin kuitenkin keskittyen tehokkaasti meidän äitien valmennukseen, joka oli tietysti ykkösprioriteetti tunneilla.
Kurssin loputtua huomasin ison kehityksen keskivartalon hallinnassa ja saatiin vielä Saralta kotiinviemisiksi treeniohjelma kuntosalille, jossa pitää yllä harjoittelemiamme asioita.
Ja mikä parasta, pääsin palaamaan tanssin pariin ja tunneilla sen viimeistään huomasi että keskivartalo pystyy taas samaan mihin ennenkin! Ei voisi parempaan asiaan rahojansa laittaa kuin kehon hyvinvointiin, kiitos! ❤

Henna & Lukas 

Useiden raskauksien seurauksena minulla oli iso vatsalihasten erkauma. Kävin kahdella fysioterapeutilla, jotka eivät osanneet auttaa minua erkaumani kanssa. Soitin Sara Nevalaiselle ja puhelimessa jo tuli olo, että toivoa paranemiseen on, ja vaikka asun usean sadan kilometrin päässä Helsingistä, otin ajan itseäni ja henkilökohtaista valmennusta varten. 

Saran rehellisen innostavassa ohjauksessa sain varmuutta liikkumiseen ja erkaumani merkittävästi pienenemään kahdessa kuukaudessa. Sara on työssään uskomattoman taitava!  

Aino-Meri

33 vuotta

..
I  have four children. I had severe diastasis recti separation, and had surgery to rectify this. After the operation I was told I could start exercising as normal. I felt really nervous about this, my abdominal muscles felt so weak after years of avoiding any exercises that would put them under any pressure. 

I was also scared of possibly damaging the repair, which I had been told frequently happened, yet no advice was given to help me know how to regain strength in these muscles in a safe and gradual way. 

I saw Sara for 10 weeks, we worked on core strength exercises, all of which I could do at home or at the gym in under 30 minutes, suiting my busy life. Within just a few weeks Sara worked a miracle in my abs and I felt confident about exercising again! Each session I left encouraged, motivated, feeling stronger and more positive about my body, with fresh courage to try new exercises and sports from my youth. 

Sara's expertise, teaching tips, her observations as I attempted a new exercise, her words of encouragement interspersed with funny stories from her life all helped me to achieve my goals in a really short period of time. 

Lydia

39 vuotta

Sara on todellinen liikunta-alan ja fysiologian ammattilainen. 

Aloittaessani valmennuksen olin aika romuna fyysisesti. En edes oikein muistanut miltä tuntuu, kun kehossa ei ole koko ajan kipuja. En esittänyt Saralle asiaa, johon hänellä ei olisi ollut vastausta, vinkkiä tai ideaa. En voi sanoa, että kaikki kivut ovat pysyvästi poissa, mutta nyt minulla on keinot hallita niitä ja vaikuttaa niihin omalla toiminnalla. Saatoin jopa aloittaa uuden harrastuksen painonnoston yhteisten valmennusten jälkeen. Se on kuitenkin laji, joka edellyttää toimivaa kehoa.

Sara antoi parhaat työkalut. Minun homma on käyttää niitä. Kiitos Sara😘


Katja

ARVOSTAMME ASIKKAIDEMME PALAUTETTA