"Abdominoplastiassa leikataan kirurgisesti pala ihoa pois alavatsan alueelta, kaikki ylimääräinen iho katoaa. Tämän jälkeen iho kiristetään niin että vatsasta tulee kiinteä ja hieno. Arpi sijoitetaan bikinirajalle niin että minimaalinen jälki jää näkyviin. Tämän jälkeen iho on kiinteä ja notkea.
Joskus abdominoplastian yhteydessä kiristetään myös...

Olen jo vuosia tehnyt töitä aikuisten kanssa, joista useimmilla on ollut jonkinlainen liikuntaa rajoittava haaste harminaan, joka on aiheutunut sairaudesta tai onnettomuudesta, ollut mukana aivan nuoresta alkaen tai jäänyt raskaudesta ja/tai synnytyksestä.

Petran tarina

14.11.2019

Petra on 39-vuotias rintasyövän läpikäynyt nainen. Hän löysi itse kasvaimen rinnastaan, ja hämmästeli hiukan sitä, että se oli ennättänyt kasvaa niin suureksi, olihan se aivan rinnan päällä.

Heidin tarina

05.11.2019

Hän otti minuun yhteyttä, koska rintasyöpä ja leikkaukset ovat muuttaneet hänen kroppaansa eikä hän enää omatoimisesti koe turvalliseksi treenata kovempaa.

Hannan tarina

04.11.2019

Rintasyöpäleikkausten tarkoitus on pelastaa ihmishenki, ja korjausleikkausten syy sekä toteutus vaihtelee kokemukseni mukaan melkoisesti paikkakunnittain ja näyttäisi riippuvan myös lääkäreiden taustasta ja ydinosaamisalueesta, kuten tietysti myös leikattavasta itsestään.

Olen pitänyt useita luentoja raskauden ja synnytyksen vaikutuksesta naisen kehoon, sillä oikeaa tietoa asioista tuntuu olevan saatavilla kovin vähän, vaikka naiset ovat jo muutaman vuoden ajan sekä olleet raskaana että synnyttäneet lapsia.

Paras tapa ehkäistä loukkaantumista saattaa nopeasti ajateltuna olla liikkumisen välttäminen. Kuitenkin, ajan kanssa, nimenomaan tämä tapa on selkeästi yleisin loukkaantumisen syy ei-urheilijoilla.

"Olisin kiinnostunut tietämään, kuinka nopeasti synnytyksen jälkeen saa palata juoksulenkille? Entä milloin hyppynarulla tai trampoliinilla voi hyppiä? Miten nopeasti kohtu palautuu ja kestää pomppimista?"