VOIMA BLOGI

Heidin tarina

05.11.2019

Hän otti minuun yhteyttä, koska rintasyöpä ja leikkaukset ovat muuttaneet hänen kroppaansa eikä hän enää omatoimisesti koe turvalliseksi treenata kovempaa.

Hannan tarina

04.11.2019

Rintasyöpäleikkausten tarkoitus on pelastaa ihmishenki, ja korjausleikkausten syy sekä toteutus vaihtelee kokemukseni mukaan melkoisesti paikkakunnittain ja näyttäisi riippuvan myös lääkäreiden taustasta ja ydinosaamisalueesta, kuten tietysti myös leikattavasta itsestään.

Olen pitänyt useita luentoja raskauden ja synnytyksen vaikutuksesta naisen kehoon, sillä oikeaa tietoa asioista tuntuu olevan saatavilla kovin vähän, vaikka naiset ovat jo muutaman vuoden ajan sekä olleet raskaana että synnyttäneet lapsia.

Paras tapa ehkäistä loukkaantumista saattaa nopeasti ajateltuna olla liikkumisen välttäminen. Kuitenkin, ajan kanssa, nimenomaan tämä tapa on selkeästi yleisin loukkaantumisen syy ei-urheilijoilla.

"Olisin kiinnostunut tietämään, kuinka nopeasti synnytyksen jälkeen saa palata juoksulenkille? Entä milloin hyppynarulla tai trampoliinilla voi hyppiä? Miten nopeasti kohtu palautuu ja kestää pomppimista?"

Raskauden edetessä elimistössä tapahtuu muutoksia. Raskauden aikana paino nousee, vatsan- ja lantionalueen paine kasvaa, pallea nousee ylöspäin, veren määrä suurenee ja hormonaaliset muutokset löystyttävät lantionalueen sidekudosta, mutta on huomioitava, ettei mitään hormonia ole mahdollista kohdistaa paikallisesti. joten kyseinen hormoni,...