24.9.2023 starttaa seuraava 8 viikon VOIMAÄiti-valmennus, joka on maailman ensimmäinen oikeasti toimiva suoran vatsalihaksen kuntoutumiseen tarkoitettu täysin netissä toimiva valmennus, jonka runko perustuu toimintamalliin, jota olen käyttänyt yli 20 vuotta niin omassa päivittäisessä harjoittelussani kuin asiakkaideni henkilökohtaisessa valmennuksessa. 


Se on suunniteltu itsenäisesti, kotiin mahtuvilla välineillä tehtäväksi harjoitteluksi, joka etenee progressiivisesti viikko viikolta. Seuraavat liikkeet perustuvat aina aiemmin opittuihin, ja kaikkien liikkeiden omaksuminen on tärkeää, jotta voit jatkaa valmennusta turvallisesti, opit, ymmärrät ja lopulta havaitset, että kehosi tottelee sinua-jopa paremmin kuin koskaan aikaisemmin.


💎Valmennus on ajateltu toteutettavaksi mahdollisimman vähäisellä ajalla.


💎Harjoitteet on ohjattu sekä tekstin että videoiden keinoin.

 
💎Joka viikko tulee uusia harjoitteita, 4-10 kappaletta. rakennamme useamman eri kokonaisuuden päivittäistä harjoittelua varten.

 
💎Keskivartalo on parhaimmillaankin ihmisellä melko tyhmä, siksi sitä joudutaan harjoittamaan USEIN-muutoin oppiminen on hidasta.

 
💎Harjoitteita tehdään alkuun joka päivä, 5-10 minuuttia kerrallaan. Harjoituksiin kuluu sitä vähemmän aikaa, mitä paremmin ne oppii ulkoa.

 
💎Koska harjoituskokonaisuudet vastaavat teoriassa toinen toistaan, viikkojen kuluessa aiemmat on mahdollista korvata uudemmilla, haastavammilla versioilla.


💎Korjaamme siis MYÖS erkauman jos sinulla sellainen on, korjaamalla kaikkien keskivartaloon kiinnittyvien lihasten hermotusta, liikeratoja ja toiminnallisuutta.


💎Alkuun aikaa kuluu hiukan enemmän, varsinkin luentovideoiden (noin 5min/aihe) katsomiseen, mutta olen pyrkinyt koostamaan samat asiat myös kunkin viikon tekstiosuuksiin. Tietoa on paljon, ja olen pyrkinyt vastaamaan mahdollisimman asiallisesti ja vakavasti kysymyksiin, joita moni ei uskalla edes esittää, koska luulee olevansa ainoa, joka kärsii tietyistä hyvinkin haastavista ja nolostuttavista vaivoista, kuten


Virtsan-tai ulosteen pidätyskyvyn heikkeneminen

Ilman pidättämisen heikkeminen

Suolen tai rakon tyhjentymisen vaikeudet

Kivut häpyalueella


💎Näihin kaikkiin saattaa olla olemassa selkeä syy, jonka korjaaminen esimerkiksi perinteisillä lantionpohjalihaksiin keskittyvillä harjoitteilla voi olla erittäin haasteellista harmia ylläpitävän seikan ollessa todellisuudessa jossain muualla.

 
💎Korjaamme siis koko kehon asentoa, ja tämä johtaa suurella todennäköisyydellä ei vain erkauman kuntoutumiseen, vaan tämänKIN kaltaisten haasteiden voittamiseen hyvinkin lyhyessä ajassa. Oikeat solubiologiset muutokset ottavat aikaa, mutta hallinnalla on vastaava merkitys keholle ja sinulle kuin oikealla kudosrakenteiden uudistumisella.

💎VOIMAÄiti1-ohjelmaa tehdessäsi sinun ei siis tarvitse AJATELLA esimerkiksi lantionpohjaa tai sisäelimien laskeumaa, olen jo ajatellut niitä puolestasi.

💎Liikuntaedut käyvät maksuvälineeksi myös tähän valmennukseen.


💎EI OLE LIIAN MYÖHÄISTÄ ALOITTAA.


Tervetuloa mukaan!


TULE MUKAAN TÄSTÄ! 

VOIMAjoulukalenteri 2021 

Perinteinen  VOIMAn joulukalenteri on taas täällä tuomassa joulun odotukseen toivoa ja iloa, tervetuloa mukaan seuraamaan!

VOIMAjoulukalenterin 9. luukku
9.12.2021


Alkaa pitää jo Pukin pajassa kiirusta, jotta kaikki paketit ennättävät ajoissa matkaan pienille saajilleen!


Niinhän sitä toivoisi että rauha ja rakkaus vallitsisi jokaisessa kodissa, edes jouluna, varsinkin lapsilla, joilla on vielä perin vähän valtaa tai keinoja niitä itselleen järjestää.


Minä olen aina rakastanut joulua, pienestä tytöstä saakka soittanut ja laulanut hartaasti joululauluja, joiden sanoma on osittaisesta surumielisyydestään kaunis ja lohdullinen. Vaikka äiti olisi kuollut, taivahasta tulee silti lapselle pelastus. Millaisia lupauksia!


Lapsena yritin itse pelastaa joulun esimerkiksi siivoamalla perheen kodin viimeisen päälle jouluksi, jotta kaikilla olisi hyvä eikä riitaa syntyisi, ja ojensin aaton vastaisena yönä juovuksissa kotiin saapuneen isäpuoleni sotkemat matot sekä kaatuneet kalusteet vaivihkaa, samalla kun estin häntä hakemasta kellarista kirvestä, jolla hän yleensä melankolisuuden ja itsesäälin puuskassaan uhkasi päättää surkean perheensä päivät. Jouluaattona Äiti ja lapset olivat hengissä, kuten ovat vieläkin, ja kaikki oli hetken hyvää ja kaunista. Olin siis onnistunut, ja mielessäni oikea supersankari.


Joissan tapauksissa kukaan perheessä ei onnistu saamaan sitä toimimaan.


Lastenkotien lapsille pyritään järjestämään toimivan perheen kaltaiset oltavat, antamaan turvaa, opettamaan elämänhallintaa, toisten kunnioittamista, sosiaalisuutta, rajoja, arvoja sekä vastuuta-asioita joita heidän syntymäperheensä eivät syystä tai toisesta kykene tarjoamaan. Myös heillä on joulu, ja myös he, kuten muutkin lapset, toivovat tietenkin lahjoja Joulupukilta!


Tänä vuonna paketit meiltä lähtevät yhdeksälle lapselle, vaikka sillä logiikalla että meitä pentuja oli kolme, ja oma lapsemme, mieheni ja minun, Studio, täytti juuri kolme vuotta.

 
(Lahjojen kunnollisuudesta suhteessa luvalliseen rahamäärään on osin konsultoitu Kallion Uimahallissa käyneitä tyttöjä, kiitos heille hyväksynnästä.)

)


#toivo #joululahja #joulu #ilo #lastensuojelu #lapset #joulupukki #kolmekertaakolme

VOIMAjoulukalenterin 8. luukku
8.12.2021

Kaikki ovat varmaankin jollain tasolla tietoisia siitä, että tämän vuosikymmenen alku on ollut verrattain ahdistavaa aikaa, kaikille, maailmanlaajuisesti. Pelkästään yksilöön kohdistuneet liikkumis-, työskentely-, harrastus- ja matkustusrajoitukset ovat saattaneet ahdistaa hyvinkin paljon, monella eri tasolla.


Masennus, tuo suomalaiseksi kansansairaudeksikin ristitty tila, on paikka, jossa nuo rajoitukset ovat saattaneet olla päällä jo vuosia, jopa lapsuudesta saakka, joskus hiukan hellempinä, joskus hiukan ankarampina.

 
Masennusta sairastava saattaa jäädä jopa yhteiskunnan ulkopuolelle, tai vähintään kokea itsensä täysin kelvottomaksi. Elämänhallintansa kanssa kamppaileva henkilö saattaa linnoittautua kotiinsa, jos hänellä sellainen on, yksin. Pienetkin asiat, kuten sähkölaskun maksaminen, siivouksesta puhumattakaan, tuntuvat ylitsepääsemättömiltä. Itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan on turha huolehtia, koska on niin kelvoton eikä kukaan kuitenkaan näe, tai jos näkeekin, ei silti huomaa.

 
Kävin eilen siivoamassa vakavasta depressiosta kärsivän nuoren miehen melkoisen pahaan kuntoon päässeen asunnon, ja samalla saimme siinä juteltua keinoista kohentaa oloa pienin askelin (ei siis missään tapauksessa vielä koiran ottamisella, omat kakat, ruuat ja ulkoilut on hanskattava ensin!) ja hoidettua esimerkiksi yhteyden vuokranantajaan, jotta toimimattoman (mutta ei enää likaisen joten ilkeää pyytää katsomaan tilannetta) jääkaapin tilalle saadaan uusi, keittiön hana korjataan ja vuokrasopimuksesta tehdään kirjallinen versio.

 
Häpeä kun saa ihmisen luopumaan monesta hänelle kuuluvasta oikeudesta.

 
Kiitos tälle herralle rohkeudesta päästää täysin tuntematon henkilö kotiinsa ja paljon voimaa jatkoon 🤜🤛


#joulu #joululahja #depressio #masennus #yksinäisyys #toivo #pieniapu #puhtausonpuolifiilistä 

VOIMAjoulukalenterin 7.luukku 
7.12.2021

Toimittaja Oskar Lindman piipahti Studiolla 3-vuotispäivämme kunniaksi ja kirjoitti jutun siitä, mitä teen ja miksi. Löydät linkin tästä. 

VOIMAjoulukalenterin 6. luukku 

6.12.2021

Suomen itsenäisyys täyttää tänään 104 vuotta.


Olen kiitollinen heille, jotka tämän ovat mahdollistaneet. Itsenäisessä Suomessa on vapaus elää, liikkua, tehdä työtä, yrittää, harrastaa, valita itse vaattensa, olla turvassa, sairastaa-myös naisena.


Monessa muussa maassa naisten asema on hyvin erilainen, ja päivittäisessä työssäni arvostan eritoten sitä, että voin auttaa erityisesti naisten hyvinvointia, ja heillä on lupa sitä itselleen vaatia.

 
Kunnioitan tätä joka ikinen päivä. Kiitos.


Kaj Stenvall-Mandatum For The Fatherland, 2004


#kiitollisuus #naiseus #yrittäjyys #itsenäisyyspäivä #Suomi #kajstenvall

VOIMAjoulukalenterin 5. luukku
5.12.2021

Huom. Voittaja tavoitettu 6.12.21!

Minä ensimmäisenä joulunani Joulupukin eli Mummini kanssa  🥰


Laitetaan tämän iloisen tapaamisen muiston kunniaksi vuoden ainoa ARVONTA tulille 🔥


Arvon Lahjakortin kahden kerran valittuun etävalmennukseen, oli kyse sitten raskausajan harjoittelusta, äskettäin tai vaikka 45 vuotta sitten tapahtuneen synnytyksen jälkeisestä harjoittelusta, selkä-, lonkka-, olka-, polvi-tai niskaongelmista, selittämättömän tuntuisista fysiologisista kivuista, leikkausalueen kuntoutuksesta tai muusta haasteesta, otan sen mielelläni vastaan.


Valmennustunnit toteutetaan Etähuoneessa, joka tarkoittaa sitä että Lahjakortin saajan ei tarvitse liikkua kotoaan mihinkään, vaan vaikka kotonaan. Välineeksi riittää toimivan nettiyhteyden lisäksi hetki omaa rauhaa, lattia ja oma keho, jos saajalla on hallussaan kuntoiluvälineitä joille hän haluaa löytää käyttöä, niille löydetään sellaista. Täsmäliikkeisiin juuri hänen tarpeisiinsa.


Kuten valmennukseni aina, tämä sisältää myös maksuttoman ensimmäisen tapaamisen-olen itse joutunut poistumaan kymmenien eri alojen ammattilaisten vastaanotoilta pettymyksestä itkien, silti lasku kourassa, joten minä en halua aiheuttaa tällaista tunnetta kenellekään. Vain tunteen onnistumisesta, innostumisesta ja ennenkaikkea toivosta.


Yhteensä siis kolme valmennuskertaa!

 
Mikään instanssi ei ole osallisena arvontaan.

 
Osallistu vaikka sekä instagramin että facebookin puolella kommentoimalla millaisia kuntoutusvinkkejä toivoisit joulukalenteriin ja voita tämä mahdollisuus, itsellesi tai lahjaksi 🎄


Arvonta suoritetaan 6.12.21 klo 18, ja voittajalle ilmoitetaan yksityisviestillä.

 
Onnea matkaan! Saa jakaa.

 
#joululahja #toivo #joulu #arvonta #vatsalihastenerkauma #vatsalihastenerkaantuma #diastasisrecti #vauva2021 #synnytyksestäpalautuminen #fuckcancer #serratuspareesi #välilvynpullistuma #neuropatia #hermokipu #lantionpohja #pelvicfloor #pelvicfloorexercises

VOIMAjoulukalenterin 4. luukk

4.12.2021

Kuvassa se hieno joulu, jona tapasin Mummini omin käsin valmistaman rakkaan Pentu-Hauvani ihka ensimmäistä kertaa 🥰🐶 Pentu-Hauva olikin oikea Taistelueläin, ja luovutti vasta toiselle collielleni, vuonna 1991, jolloin iloinen leikki päättyi korjauskelvottomiin vaurioihin.

 
Joulu on tulossa maailmantilasta huolimatta ja varmasti jokainen lapsi odottaa lahjojaan kirkkain silmin, ehkä tietämättä sitä, että juuri hänen perheellään ei olekaan varaa edes lainojen lyhennyksiin, vuokraan, bensaan tai sähkölaskuun, saatika sitten jouluisiin ruokiin ja hienoihin leluihin. Ehkä vanhemmat ovat eronneet, toinen on sairastunut tai toista ei ole koskaan perheeseen kuulunutkaan.

 
Raha ei tuo onnea eikä terveyttä mutta kyllä siitä vain on hemmetisti apua ettei tarvitse kaupan kassalla jättää sämpylöihin tarkoitettua jauhopussia ostamatta koska loppusummasta jää uupumaan se 89 senttiä. Been there, done that, got the t-shirt (erinomainen päässälaskukyky, se on pelastanut minut monesti tältä nöyryytykseltä, juuri ja juuri).

 
Pieni avustus pienen valinnanvapauden, eli suuren kauppaketjun lahjakortin,  muodossa menee eräälle perheelle, jonka äiti yrittää parhaansa mukaan rakentaa lapsilleen joulun haastavasta taloudellisesta tilanteesta ja puolisonsa kuten myös itsensä sairastumisesta huolimatta ja sen vuoksi.


(Tässä kohtaa kiitos kaupan alan toimijoille, jotka ovat lopulta kehittäneet lahjakortit, joita ei tarvitse käyttää kerralla tai muuten loput menevät hukkaan, asia, joka piti vielä suureen ääneen kassalla huutaa, se oli ennen vähän toisin, ja kyllä, olen vieläkin vi**uuntunut Äitini puolesta 😑)


#joulu #toivo #toivomus #joululahjavinkki #joululahja #joulukalenteri

VOIMAjoulukalenterin 3. luukku
3.12.21

Tästä luukusta paljastuu oikeasti ihana yllätys, minullekin 🥰


Eräs asiakkaani, jolla luvatta sanoen ei välttämättä ole itselläänkään tällä hetkellä maailman ruusuisin tilanne terveytensä suhteen, otti minuun eilen yhteyttä ja halusi lahjoittaa valmennustunnin sellaiselle henkilölle, joka sitä todella tarvitsee, ja jolla ei ehkä siihen ole varaa.
Tämä lahja löysi välittömästi saajansa, tuhannet kiitokset tästä upeasta yllätyksestä, joka meni uupuneelle äidille, jonka kaikki resurssit kohdistuvat perheen arjen pyörittämiseen, ja jolla on kuitenkin kaikki fyysiset mahdollisuudet toipua, ei ennalleen vaan vielä vahvemmaksi, niin itseään kuin läheisiään ja kasvavia lapsiaan varten.

 
Olette kultaa ❤️


#joululahja #joulu #vatsalihastenerkauma #toivo 

VOIMAjoulukalenterin 2. luukku

2.12.2021

Syöpädiagnoosi pelästyttää kenet tahansa, nuoren tai vanhan, hyviin toimeentulevan tai varattoman. Monesta se tekee myös äärimmäisen yksinäisen.


Sinulle kerrotaan esimerkiksi sytostaattihoitojen yhteydessä, että kannattaa käyttää sitä tai tätä voidetta tai öljyä, jotta sivuvaikutukset eivät olisi niin hirvittäviä, on olemassa peruukkeja, joilla korvata katoavat hiukset, on ripsiä, joita hankkia omiesi tilalle, kulmakyniä, joilla piristää ilmettäsi, kehotetaan harrastamaan tietynlaista liikuntaa, mutta varomaan infektioita, niin ihoon kuin muuhunkin elimistöön pukeutumalla vaatteisiin, joissa olet suojassa, jotka eivät kuitenkaan ärsytä ihoasi, nauttimaan niistä asioista, joista pidät, vaikkapa leipomisesta tai elokuvista. Jotta sairastamisesi olisi edes hiukan helpompaa.


Tässä ei oteta huomioon sitä, että joillakin raha on niin tiukassa, ettei voi valita, mitä syö, mitä harrastaisi tai ostaa kymmenien, ellei satojen eurojen edestä käsikauppatuotteita, joita ei saa reseptille jolloin toimeentulotuki kattaisi ne, tai sitä, että ainoat hyvät liikuntavaatteet ovat niin kuluneet, ettei niitä voi enää korjata, eikä ole taloudellista mahdollisuutta hankkia uusia.


Sain tietää eräästä nuoresta naisesta, jolla on pitkäaikaistyöttömänä taloudellisesti niin tiukkaa, että hän pyysi rohkeasti apua eräältä taholta-hänellä ei ollut rahaa ostaa ruokaa kissoilleen, ei varaa uuteen tyynyyn, vaatteet olivat kehnoja, ja kaiken muun lisäksi hän oli juuri saanut rintasyöpätuomion.
Päätin osaltani helpottaa hänen harmiaan tarjoamalla neuvojani, tietoani syöpähoidoista, tarjolla olevista tukimahdollisuuksista, ja aivan konkreettista apua-käyttämättä jääneet peruukit, pipot, päähineet, magneettiripset, kosmetiikka, kauniit kasvomaskit, monenmoiset liikunta-ja kotoiluvaatteet, kissojen lelut ja tarvikkeet, leivontavälineet hänen rakkainta harrastustaan varten, anatominen tyyny ja miellyttävä peitto, lahjakortit elokuviin ja liikuntaan, löysivät uuden omistajan toiselta paikkakunnalta.

 
#fuckcancer #joulu #joulukalenteri

VOIMAjoulukalenterin 1. luukku

1.12.2021 


Minkä nuorena taitaa, sen vanhana muistaa-kuvassa olen (aivan tyytyväisenä ja riittävän suojeltuna) lapsena muistaakseni tanssiseura Imatran Impetuksen pikkujouluissa paikallisessa tanssiravintolassa bongaamassa kestosuosikkini eli Joulupukin Pukki löytyy vieläkin heittämällä väkijoukosta, jos siellä sellainen on. Siellä minä pyörin keltaisen limsani kanssa kirjaimellisesti aikuisten jaloissa milloin pöytien alla, milloin tanssilattialla, ja näin hyvä ja hieno minusta sitten tuli! Äitini valmensi ja valmentaa hiukan vieläkin, tanssia, ja tätini miehineen kilpaili vakioissa, ja nykyäänhän laji vihdoin nauttii ansaitsemaansa valtaisaa kansansuosiota erään kansainvälisen tv-formaatin myötä. En ole itse ohjelmaa seurannut mutta en ole voinut olla huomaamatta, kuinka taitamattomasta "taviksesta" piiskataan muutamassa viikossa jäätävä parkettien partaveitsi, joka näyttää taitavan valmentajansa käsissä sekä hyväkuntoiselta että taitavalta esityshetken koittaessa. Tässäkin on tietenkin hyötyä siitä, jos henkilöllä on taustallaan jonkinlaista liikuntaharrastusta tai hän omaa esimerkiksi erinomaisen rytmitajun, mutta runsailla toistoilla ja harjoittelulla, jopa hyvinkin lyhyessä ajassa, ihminen oppii oikeita uusia motorisia taitoja, joihin keho alkaa adaptoitua eli vaikkapa nyt tanssissa tarvittavien liikeratojen, kuten nostojen ja kaikkien raajojen liikuttamiseen yhtä aikaa tarvittavat lihakset hermottuvat ja reagoivat kasvaneeseen ärsytykseen, ja alkavat vahvistua ja totella kantajaansa, ja täten näyttämään väistämättä urheilullisemmilta.Aivan samalla tavalla kuka tahansa elävä ihminen voi muokkautua, ja harva elämän mukanaan tuoma fyysinen haaste on todella lopullinen, tietenkin eräät sairaudet poislukien. Muun muassa tällä ajatuksella itse motivoin itseäni toimimaan, ja näen tämän toimivan joka päivä, niin itseni kuin muidenkin kohdalla. Liikeratoja voi opetella uudestaan jos ne ovat epähuomiossa unohtuneet, eivätkä lihaksetkaan yleensä ole minnekään matkalla pudonneet. Muistellaan tässä joulua odotellessa hiukan vanhoja taitoja ja kokeillaan uusia juttuja, jotka saattavatkin olla niitä lapsena opittuja

KORONATIEDOTE 17.3.2021


KORONATILANNE, joka on tällä hetkellä Suomessa valitettavan vakava,ei ole muuttanut meidän toimintaamme millään tavoin. Tällä hetkellä voimassaolevat rajoitukset eivät koske Studiotamme, jossa varotoimenpiteistä on huolehdittu jo ennen tämän viruksen olemassaoloa ja palvellaan vain yhtä asiakasta kerrallaan, avarassa tilassa.

Koska kuulun itse riskiryhmään (vaikka sainkin jo ensimmäisen rokoteannoksen) ja asiakkainamme on paljon henkilöitä, joilla on joitain perussairauksia, leikkauksista toipuvia henkilöitä, raskaana olevia naisia ja naisia, joilla on mukanaan aivan pieniä vauvoja, meille on hygienia itsestäänselvyys. Kaikki pinnat desinfioidaan päivittäin ja meillä on aina ollut tarjolla käsidesiä, puhtaita pyyhkeitä jotka vaihdetaan päivittäin, kivennäisvettä, kertakäyttömukeja, siteitä, tamponeja, nännisuojia, hiuslenkkejä, kertakäyttöhanskoja-ja välineet desinfioidaan jokaisen asiakkaan jälkeen.

Tarjoammehan hyvinvointipalveluita.

Jokaisen asiakkaan kanssa käydään alkuun läpi pelisäännöt, treenaamaan ei tulla jos perheessä on tarttuvaa sairautta tai jos tuntee itsensä kipeäksi-emmekä valmenna sairaina. Studion tiloissa on käytettävä maskia, joka luonnollisesti tarjotaan talon puolesta kaikille asiakkaille.

Mikäli tulo paikan päälle ei jostain syystä onnistu, tarjoamme myös etävalmennusta. 


VOIMA Personal Training on yhteistyössä Dopinglinkin kanssa

Dopinglinkki, joka toimii A-Klinikkasäätiön alla, toteuttaa yhteistyössä liikunta-alan toimijoiden kanssa Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamallia, jolla tuetaan puhdasta ja terveyttä edistävää liikun


VOIMA Personal Training tarjoaa nimenomaan hyvinvointia, ja minulle on tärkeää antaa asiakkailleni mahdollisimman paljon tutkittua ja todennettua faktaa esimerkiksi raskaudesta, synnytyksestä tai leikkauksista kuntoutumisen tueksi.


Koska rehellisyys ja vastuu asiakkaideni terveydestä on minulle äärimmäisen tärkeää, vastasin erittäin mielelläni heidän haastatteluunsa.


Tuhannet kiitokset työstä tämän asian julkituomiseksi PLP-lähettiläs Mikolle ja ihanalle asiakkaalleni, kahden lapsen äidille, joka suostui valmennuksensa jälkeen jäämään kuvattavaksi tukeakseen muidenkin äitien tervettä suhtautumista kehoonsa ja raskauksien sekä synnytysten jälkeiseen kuntoutumiseen.

Linkin haastatteluun löydät tästä. 


ETÄVALMENNUS

Etävalmennus on uusin tuottemme, ja on tarkoitettu kaikille asiakasryhmillemme.

Valmennus on reaaliaikainen, ja tapahtuu tietokoneen, tabletin tai puhelimen välityksellä. Yhden tapaamiskerran kesto on 45 minuuttia. Mahdollisten välineiden tarve kartoitetaan asiakkaan kanssa yhdessä, ja tarvittaessa toimittamme laadukkaat välineet suoraan asiakkaan kotiin pääkaupunkiseudulla, tai postitamme ne jotta valmennus on yhtä toimivaa ja tehokasta kuin paikan päällä Studiollakin.

Ennen valmennuksen ostamista tulee varata henkilökohtainen tapaamisaika, jotta saamme yhdessä pohdittua, millainen mahdollinen valmennus olisi ja mitä se vaatisi, ja ennen kaikkea, onko se mahdollista toteuttaa etänä.

Konsultaation tarkoituksena on keskustella ja kartoittaa asiakkaan tilanne, myös mahdollinen erkauma. Koska henkilökemia vaikuttaa mielestäni erittäin paljon valmennuksen tulokseen, minulle on tärkeää että asiakas haluaa juuri minut valmentajakseen.

Tästä syystä konsultaatiotapaaminen (30 minuuttia) on maksuton.

Etävalmennushinnat löytyvät hinnastostamme, ja myös niihin on mahdollista hankkia lahjakortteja. 


Tulossa helppoja ja täysin turvallisia liikeohjeita VOIMAn someen


Olen jo vuosia tehnyt töitä aikuisten kanssa, useimmilla on ollut jonkinlainen liikuntaa rajoittava haaste harminaan, joka on aiheutunut sairaudesta tai onnettomuudesta, ollut mukana aivan nuoresta alkaen tai jäänyt raskaudesta ja/tai synnytyksestä. 

Raskauden ja synnytyksen, oli se sitten alatiesynnytys tai jonkinlainen sektio, aiheuttamista rajoituksista puhutaan nykyään melko paljon, ainakin netissä ja näitä kokeneiden keskuudessa, mutta sen sijaan tuntuu yhä olevan vain vähän terveydenhuollon, kuntoutuksen tai liikunnan ammatilaisia, joilta saisi luotettavaa tietoa asian tiimoilta.


Minulla on asiakkainani nuoria perusterveitä naisia, ja myös hiukan ikääntyneempiä, yli 70-vuotiaita, joilla saattaa olla takanaan neljäkin raskautta ja yhtä monta sektiota, jotka vielä jokin aika sitten saatettiin tehdä pystysuuntaan, eikä vaakaan, kuten nykyään pyritään toimimaan, ellei sitten kyse ole hätätilanteesta.
Selkeä ero on havaittavissa näiden aiheuttamien oireiden hoitamisessa ja kysymyksiin tarjotuissa vastauksissa. Useimmiten valitettavasti vallalla on mielestäni eräänlainen vaikeneminen ja hyssyttely, johon voi olla monta syytä, ei välttämättä yliolkaisuus tai väheksyntä, vaan tiedon ja kokemuksen puute vastaajalla.

Aloitin itse juuri opiskelemaan perinteistä kiinalaista lääketiedettä, ja eräs kouluttaja sanoi milestäni hienosti "Älkää kysykö kysymyksiä, joiden vastausta ette ole vielä valmiit ymmärtämään.".Kyse voi siis olla ehkä myös siitä, etteivät ns. tavalliset ihmiset ymmärrä lääkärin mielestä fysiologian hienouksia, vaikka elävät kehoissaan koko elämänsä.


Omaa kehoa kehotetaan kuuntelemaan, ja menemään tuntemusten mukaisesti, mutta mitä jos ei yhtään ymmärrä, mitä keho haluaa sanoa? Miksi se tuntuu erilaiselta kuin ennen? Miksi aiemmin hienosti toiminut keho kertookin heikkoudesta, hallitsemattomuudesta tai kivusta aivan arjessa, saatikka kiivastempoisessa liikunnassa?


Varsinkin paljon liikkuneille nuorille ihmisille tämä on todella epämiellyttävä tilanne, ja tällaiset signaalit halutaan ohittaa, mutta tietoisuus lisää pelkoa-mitä jos loukkaakin itseään enemmän? Aiheuttaa itselleen lantioinpohjaongelmia tai pahentaa niitä entisestään? Aiheuttaa itselleen kohdun tai emättimen laskeuman? Aiheuttaa jotain muuta peruuttamatonta? Mitä? Aiemmista teksteistäni löytyy vastauksia, erkaumasta vaikkapa tästä.


Vanhemmat ihmiset ovat ennättäneet asua kehoissaan kauemmin, ja tiedon puutteen lisäksi kehon hallintaan vaikuttaa minun mielestäni enemmän aika ja tiedon puute kuin ikääntyminen, ja tätä tukevia tutkimuksia onkin jo saatu julki.

Paljon on ollut puhetta siitäkin, että jos miehet voisivat saada lapsia, nämä seikat osattaisiin ottaa huomioon itsestäänselvästi ja ne korjattaisiin julkisessa terveydenhuollossa. Ei hätää, miehillä on aivan vastaavia ongelmia, tosin keskivartalolihavuuden takia, mutta sitä saa kyllä odottaa, että he julkisesti kertoisivat kärsivänsä esimerkiksi virtsankarkailusta itsestäänselvien selkäongelmien lisäksi. Virtsankarkailusta kuitenkin löytyy tietoa esim. täältä.


Koska kaikilla ei ole mahdollisuutta esimerkiksi asuinpaikkansa tähden tulla henkilökohtaiseen valmennukseen, olen miettinyt tapoja auttaa muitakin kuin Studiolla käyviä asiakkaitani. 


Olen aiemminkin avannut tähän liittyviä kysymyksiä, ja koska jälleen aivan vastikään kuulin, ettei tietoa löydä siitä huolimatta, aion sekä vastata kysymyksiin vielä uudetsaan että maaliskuusta eteenpäin julkaista lyhyitä liikeohjeita videoiden muodossa, sellaisia, joilla erkaumaa ja yleensäkin keskivartalon lihaksistoa (keho toimii kokonaisuutena, ei yhden lihaksen varassa). Pyrin tällä lisäämään tietoisuutta, purkamaan pelkoja ja ennen kaikkea kertomaan, mihin liike, turvallisuus tai mahdollinen riski eli vaaratekijä perustuu.


Mikäli itselläsi on vastausta vailla olevia kysymyksiä, laita niitä toki minulle, vaikkapa maililla sara@voimapersonaltraining.com -kuten henkilökohtaisissa valmennuksissa, kerron myös, mikäli vastaan tulee jotakin, johon minulla ei vastausta ole.


Vatsalihasten erkauman kuntoutus on tapetilla

Ja hyvä niin. 

Vatsalihasten erkauman voi kokemukseni mukaan kuntouttaa ilman leikkausta, vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo vuosia. Elina Hovinen haastatteli minua tähän asiajuttuun ja tähän upeaa, rohkeaa asiakastani, joka antoi luvan julkaista kuvat vatsastaan.