KORONATIEDOTE 17.3.2021


KORONATILANNE, joka on tällä hetkellä Suomessa valitettavan vakava,ei ole muuttanut meidän toimintaamme millään tavoin. Tällä hetkellä voimassaolevat rajoitukset eivät koske Studiotamme, jossa varotoimenpiteistä on huolehdittu jo ennen tämän viruksen olemassaoloa ja palvellaan vain yhtä asiakasta kerrallaan, avarassa tilassa.

Koska kuulun itse riskiryhmään (vaikka sainkin jo ensimmäisen rokoteannoksen) ja asiakkainamme on paljon henkilöitä, joilla on joitain perussairauksia, leikkauksista toipuvia henkilöitä, raskaana olevia naisia ja naisia, joilla on mukanaan aivan pieniä vauvoja, meille on hygienia itsestäänselvyys. Kaikki pinnat desinfioidaan päivittäin ja meillä on aina ollut tarjolla käsidesiä, puhtaita pyyhkeitä jotka vaihdetaan päivittäin, kivennäisvettä, kertakäyttömukeja, siteitä, tamponeja, nännisuojia, hiuslenkkejä, kertakäyttöhanskoja-ja välineet desinfioidaan jokaisen asiakkaan jälkeen.

Tarjoammehan hyvinvointipalveluita.

Jokaisen asiakkaan kanssa käydään alkuun läpi pelisäännöt, treenaamaan ei tulla jos perheessä on tarttuvaa sairautta tai jos tuntee itsensä kipeäksi-emmekä valmenna sairaina. Studion tiloissa on käytettävä maskia, joka luonnollisesti tarjotaan talon puolesta kaikille asiakkaille.

Mikäli tulo paikan päälle ei jostain syystä onnistu, tarjoamme myös etävalmennusta. 


VOIMA Personal Training on yhteistyössä Dopinglinkin kanssa

Dopinglinkki, joka toimii A-Klinikkasäätiön alla, toteuttaa yhteistyössä liikunta-alan toimijoiden kanssa Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamallia, jolla tuetaan puhdasta ja terveyttä edistävää liikun


VOIMA Personal Training tarjoaa nimenomaan hyvinvointia, ja minulle on tärkeää antaa asiakkailleni mahdollisimman paljon tutkittua ja todennettua faktaa esimerkiksi raskaudesta, synnytyksestä tai leikkauksista kuntoutumisen tueksi.


Koska rehellisyys ja vastuu asiakkaideni terveydestä on minulle äärimmäisen tärkeää, vastasin erittäin mielelläni heidän haastatteluunsa.


Tuhannet kiitokset työstä tämän asian julkituomiseksi PLP-lähettiläs Mikolle ja ihanalle asiakkaalleni, kahden lapsen äidille, joka suostui valmennuksensa jälkeen jäämään kuvattavaksi tukeakseen muidenkin äitien tervettä suhtautumista kehoonsa ja raskauksien sekä synnytysten jälkeiseen kuntoutumiseen.

Linkin haastatteluun löydät tästä. 


ETÄVALMENNUS

Etävalmennus on uusin tuottemme, ja on tarkoitettu kaikille asiakasryhmillemme.

Valmennus on reaaliaikainen, ja tapahtuu tietokoneen, tabletin tai puhelimen välityksellä. Yhden tapaamiskerran kesto on 45 minuuttia. Mahdollisten välineiden tarve kartoitetaan asiakkaan kanssa yhdessä, ja tarvittaessa toimittamme laadukkaat välineet suoraan asiakkaan kotiin pääkaupunkiseudulla, tai postitamme ne jotta valmennus on yhtä toimivaa ja tehokasta kuin paikan päällä Studiollakin.

Ennen valmennuksen ostamista tulee varata henkilökohtainen tapaamisaika, jotta saamme yhdessä pohdittua, millainen mahdollinen valmennus olisi ja mitä se vaatisi, ja ennen kaikkea, onko se mahdollista toteuttaa etänä.

Konsultaation tarkoituksena on keskustella ja kartoittaa asiakkaan tilanne, myös mahdollinen erkauma. Koska henkilökemia vaikuttaa mielestäni erittäin paljon valmennuksen tulokseen, minulle on tärkeää että asiakas haluaa juuri minut valmentajakseen.

Tästä syystä konsultaatiotapaaminen (30 minuuttia) on maksuton.

Etävalmennushinnat löytyvät hinnastostamme, ja myös niihin on mahdollista hankkia lahjakortteja. 


Tulossa helppoja ja täysin turvallisia liikeohjeita VOIMAn someen


Olen jo vuosia tehnyt töitä aikuisten kanssa, useimmilla on ollut jonkinlainen liikuntaa rajoittava haaste harminaan, joka on aiheutunut sairaudesta tai onnettomuudesta, ollut mukana aivan nuoresta alkaen tai jäänyt raskaudesta ja/tai synnytyksestä. 

Raskauden ja synnytyksen, oli se sitten alatiesynnytys tai jonkinlainen sektio, aiheuttamista rajoituksista puhutaan nykyään melko paljon, ainakin netissä ja näitä kokeneiden keskuudessa, mutta sen sijaan tuntuu yhä olevan vain vähän terveydenhuollon, kuntoutuksen tai liikunnan ammatilaisia, joilta saisi luotettavaa tietoa asian tiimoilta.


Minulla on asiakkainani nuoria perusterveitä naisia, ja myös hiukan ikääntyneempiä, yli 70-vuotiaita, joilla saattaa olla takanaan neljäkin raskautta ja yhtä monta sektiota, jotka vielä jokin aika sitten saatettiin tehdä pystysuuntaan, eikä vaakaan, kuten nykyään pyritään toimimaan, ellei sitten kyse ole hätätilanteesta.
Selkeä ero on havaittavissa näiden aiheuttamien oireiden hoitamisessa ja kysymyksiin tarjotuissa vastauksissa. Useimmiten valitettavasti vallalla on mielestäni eräänlainen vaikeneminen ja hyssyttely, johon voi olla monta syytä, ei välttämättä yliolkaisuus tai väheksyntä, vaan tiedon ja kokemuksen puute vastaajalla.

Aloitin itse juuri opiskelemaan perinteistä kiinalaista lääketiedettä, ja eräs kouluttaja sanoi milestäni hienosti "Älkää kysykö kysymyksiä, joiden vastausta ette ole vielä valmiit ymmärtämään.".Kyse voi siis olla ehkä myös siitä, etteivät ns. tavalliset ihmiset ymmärrä lääkärin mielestä fysiologian hienouksia, vaikka elävät kehoissaan koko elämänsä.


Omaa kehoa kehotetaan kuuntelemaan, ja menemään tuntemusten mukaisesti, mutta mitä jos ei yhtään ymmärrä, mitä keho haluaa sanoa? Miksi se tuntuu erilaiselta kuin ennen? Miksi aiemmin hienosti toiminut keho kertookin heikkoudesta, hallitsemattomuudesta tai kivusta aivan arjessa, saatikka kiivastempoisessa liikunnassa?


Varsinkin paljon liikkuneille nuorille ihmisille tämä on todella epämiellyttävä tilanne, ja tällaiset signaalit halutaan ohittaa, mutta tietoisuus lisää pelkoa-mitä jos loukkaakin itseään enemmän? Aiheuttaa itselleen lantioinpohjaongelmia tai pahentaa niitä entisestään? Aiheuttaa itselleen kohdun tai emättimen laskeuman? Aiheuttaa jotain muuta peruuttamatonta? Mitä? Aiemmista teksteistäni löytyy vastauksia, erkaumasta vaikkapa tästä.


Vanhemmat ihmiset ovat ennättäneet asua kehoissaan kauemmin, ja tiedon puutteen lisäksi kehon hallintaan vaikuttaa minun mielestäni enemmän aika ja tiedon puute kuin ikääntyminen, ja tätä tukevia tutkimuksia onkin jo saatu julki.

Paljon on ollut puhetta siitäkin, että jos miehet voisivat saada lapsia, nämä seikat osattaisiin ottaa huomioon itsestäänselvästi ja ne korjattaisiin julkisessa terveydenhuollossa. Ei hätää, miehillä on aivan vastaavia ongelmia, tosin keskivartalolihavuuden takia, mutta sitä saa kyllä odottaa, että he julkisesti kertoisivat kärsivänsä esimerkiksi virtsankarkailusta itsestäänselvien selkäongelmien lisäksi. Virtsankarkailusta kuitenkin löytyy tietoa esim. täältä.


Koska kaikilla ei ole mahdollisuutta esimerkiksi asuinpaikkansa tähden tulla henkilökohtaiseen valmennukseen, olen miettinyt tapoja auttaa muitakin kuin Studiolla käyviä asiakkaitani. 


Olen aiemminkin avannut tähän liittyviä kysymyksiä, ja koska jälleen aivan vastikään kuulin, ettei tietoa löydä siitä huolimatta, aion sekä vastata kysymyksiin vielä uudetsaan että maaliskuusta eteenpäin julkaista lyhyitä liikeohjeita videoiden muodossa, sellaisia, joilla erkaumaa ja yleensäkin keskivartalon lihaksistoa (keho toimii kokonaisuutena, ei yhden lihaksen varassa). Pyrin tällä lisäämään tietoisuutta, purkamaan pelkoja ja ennen kaikkea kertomaan, mihin liike, turvallisuus tai mahdollinen riski eli vaaratekijä perustuu.


Mikäli itselläsi on vastausta vailla olevia kysymyksiä, laita niitä toki minulle, vaikkapa maililla sara@voimapersonaltraining.com -kuten henkilökohtaisissa valmennuksissa, kerron myös, mikäli vastaan tulee jotakin, johon minulla ei vastausta ole.


Vatsalihasten erkauman kuntoutus on tapetilla

Ja hyvä niin. 

Vatsalihasten erkauman voi kokemukseni mukaan kuntouttaa ilman leikkausta, vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo vuosia. Elina Hovinen haastatteli minua tähän asiajuttuun ja tähän upeaa, rohkeaa asiakastani, joka antoi luvan julkaista kuvat vatsastaan.